Julemarked

Bedste julemarkeder i Europa

Julen er lige om hjørnet, og hvad er bedre end at tage på en julemarkedstur i Europa? De smukke julemarkedstændelamper, hyggelige boder, og duften af brændte mandler bringer en stemning af glæde og festlig stemning, som ingen andre steder. Hvis du planlægger en julemarkedstur, vil jeg gerne give dig nogle anbefalinger af de bedste julemarkeder i Europa.

Christkindlesmarkt i Nürnberg, Tyskland

Christkindlesmarkt i Nürnberg er en af de mest kendte julemarkeder i Tyskland. Markedet strækker sig over 180 boder og tilbyder et bredt udvalg af håndlavede dekorationer, legetøj, gaver og forskellige friske produkter som pølser og lækre kager. Ikke at forglemme den berømte Glühwein, som giver varme og humør i den kolde vintermåned.

Julemarked i Prag, Tjekkiet

Julemarkedet i Prag bliver til en rigtig eventyrstemning, hvor den smukke gamle bydel bliver pyntet op med julelys og er fyldt med forskellige boder. I centrum finder noget af den bedste mad med de traditionelle Tjekkiske retter, lækre fiskefileter, æbleskiver, pandekager og ikke så kendt varm vin fra Melnik. Derudover vil der være mange forskellige drikkevarer, der sælges på markedet såsom gløgg, varm chokolade og te, forskellige typer likør og øl.

Julemarked i Wien, Østrig

Wien er altid smuk, men i julen tager den en helt ny dimension. På Christmas Village ligger der forskellige boder med traditionelt Habsburg-inspireret håndværk, levende musik og lækre snacks. Når du tager din første bid af “Krapfen” (en traditionel østrigsk kage), og din første slurk fra Glühwein glasset, vil du føle dig som om du er hoppet ind i et eventyr.

Julemarked i Tallinn, Estland

Afstanden er måske længere end en anden destination, men det betyder ikke noget, når du besøger en af de smukkeste julemarkeder i Europa i Tallinn, Estland. Markedet ligger på den smukke gamle bydel, som står på UNESCOs verdensarvsliste og giver besøgende en unik oplevelse. Atmosfæren er rolig, og de små boder er dækket af sneen. På markedet kan du finde en meget traditionel mad og der er også mulighed for at prøve Estlands traditionelle Joulupraad (julegris).

Julemarked i Strasbourg, Frankrig

Strasbourg er kendt som “Capital of Christmas”, da den har været vært for julemarkedet siden 1570. Markedet har over 300 boder og overalt i byen hænger der smukke julelys og en lang række fantastisk juledekorationer. Der er boder med alle former for julegaver, life-musik og forskellige slags mad, og folk hygger med at nyde mad, drikkevarer og julemad.

Der er mange julemarkeder i Europa, og her har jeg præsenteret 5 af de bedste. Men uanset hvor du besøger et julemarked i Europa, vil du blive taget til en anden verden, hvor traditioner og julehyggen spreder sig.

Så tag på julemarkedstur, smag på julegodter, køb nogle julegaver og kig på de smukke dekorationer – kort sagt, nyd juletiden på den bedste måde i denne europæiske eventyrsland.

Indlæg der minder om dette

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *